Vaříme venku
pátek 14. května 2021
Zpět na výpis akcí
Podmínky pro vaření v přírodě vypadají na první pohled nesplnitelně, při dodržení správné hygienické praxe je však možné. Na semináři shrneme zásady, kterými se musíme podle české i evropské legislativy řídit a uvaříme si podle nich společný oběd.
Seminář zahrnuje:
- hygienické minimum, bez kterého vaření ani stravování není možné;
- postup přípravy prostředí pro vaření s dětmi;
- podmínky nákupu surovin a vody v zázemí;
- podmínky samotného vaření;
- pravidla mytí nádobí;
- pravidla nakládání se zbytky;
- samotné vaření na ohni.
Důraz bude kladen na praktické detaily. Absolvent semináře bude schopen sestavit vlastní HACCP pro vaření s dětmi.
Seminář povede Bc. Magda Kvítková, členka týmu ALMŠ, která se věnuje legislativě související s lesními MŠ a kluby. V přednáškách a konzultacích se zaměřuje na otázky provozu lesních školek z hlediska dokumentace a tématům hygieny provozu lesních MŠ a klubů. Je matkou dvou dcer, absolventek lesních školek.
Kdy: pátek 14. 5. 2021, 9:00-16:00
Kde: online. Došlo ke změně vzhledem k aktuálně platným vládním opatřením.
Cena: 1 390 Kč pro členy ALMŠ a příjemce Informačního servisu / 1 750 Kč pro ostatní (+ výše příspěvků na potraviny - oběd bude upřesněna)
Přihlášky: zde
Kontakt: Martina Dvořáková